Hindring nr 20 – Klagar du på for mykje?

illustrasjon sint dame i telefon
Klagar vi menneske for mykje- og på for mykje som strengt tatt ikkje er noko å klage på? Forskarar meiner å ha dokumentert at vi menneske klagar meir enn før, sjølv om dei fleste i den vestlege verda har det langt betre enn dengong då. Hjelp det å klage? Svaret er i beste fall tja. Det hjelp ikkje det minste, dersom du ikkje gjer noko med det du klagar over. Tek tak i det altså, og forandrar det du klagar på. Då er det til nytte. Eit godt råd er: Dersom du ikkje gjer noko med det du klagar på, skal du la vere å klage. Dersom folk flest gjer dette, blir klaginga redusert med rundt 80-90 %.

Kva gjer du så om du har klagarar rundt deg? Folk som stadig vekk reduserer energien i deg fordi dei har eitt eller anna uvesentleg «verdensproblem» som dei må fortelje andre om? Det kan vere vanskeleg å få andre til å slutte med dette. Ein måte er å spørje kva dei gjer med det. Det får dei av og til til å tenkje litt, og begynne å finne ei løysing, dersom det er det dei er på jakt etter. Om dette ikkje hjelp, og du føler det er energitappande, kan det faktisk vere einaste løysing å forandre litt på samansetjnga av omgangsvener.
(c) Per Robert Tafjord

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Coaching og merkt , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s