Kan feriestress forebyggast?

(gode repetisjonar – publisert første gong juli 2012)

Stresstips veke 29

Følgjande tips kan bidra til å forhindre stress og dei milde “samlivsdepresjonane” som dukkar opp hos for mange i ferien. Kva kan du gjere for å forhindre det?

  • Ha realistiske forventningar til ferien.
  • Sett realistiske mål for deg sjølv
  • Forvent ikkje meir av familien din enn av deg sjølv
  • Skru ned tempoet. Tenk ikkje at du skal gjere meir enn du kan. Ferien er tid for avspenning.
  • Sjå over aktivitetslista di, og gjer berre det som verkeleg er viktig i ferien. Ver realistisk rundt kva du rekk å gjere i ein ferie. Om du har utsett det fleire gongar, er faktisk ikkje ferien alltid den rette tida å gjere det på.
  • I ferien er det absolutt viktig å ha lov til å leve i nuet. Og det er lov å sjå framover til tida etter ferien med optimisme.
  • Det er ok med ei kald ei eller tre i ferien, men ikkje overdriv forbruket.
  • Det er ok å ha tid i ferien saman med slekt eller vener ein ikkje har sett på ei stund, men hugs også at ferietida verkeleg er tida der familien kan ha masse tid saman, utan den uroa som er der elles i arbeids- og skuleåret.
  • Hugs også på- det er ikkje alt av opplevingar som treng å koste skjorta i ein ferie. Finn også dei rimelege aktivitetane.
  • Og- gløym ikkje tid til å elske.

© Per Robert Tafjord, KreAktiv formidling

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s