Brukar du nok av friheita og muligheitene?

Friheit og muligheiter eksisterer berre dersom dei blir brukt, seier Philip E Humbert.

Og det har han sanneleg meg rett i. Vi menneske har ei friheit til å gjere det vil vil, og benytte alle muligheiter som byr seg, innafor etiske rammer og det som er det beste for fleire enn berre meg sjølv. Men gjer vi det? I alt for liten grad. Vi har lyst, men vi gjer ikkje det vil har lyst til.

La oss låne litt frå det vi har i «har-lyst til-boksen» denne veka, og gjere noko med det. La oss vere litt frimodige, eller frie og modige, og tøre litt meir. La oss bruke meir av den styrken vi har i ferdigheitene våre, og gjennomføre meir av det vi har hatt lyst til, men latt vere å gjere. Same søren kva det er.

La oss gå meir i den retninga vi har lyst til. Ikkje berre tenkje det. To kameratar møttest att etter 30 år, den eine glad og lukkeleg – den andre mismodig. Den mismodige spurde: – Kva er forskjellen mellom meg og deg?  Den glade sa: – Du snakka om det du hadde lyst til, eg gjorde det eg hadde lyst til».

(c) Per Robert Tafjord, akkurat i dag «kick-ass-coach»

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Coaching. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s