Gode råd til den kommende generasjonen av bedriftsetablerere

Denne er henta frå ein næringslivsblogg eg har, og lagt inn her på Stressplaget-bloggen, fordi ein del av innhaldet er svært viktig for stressforebygging og optimal livstrivsel:

Først et råd til alle næringslivseiere og ledere, samt til alle som vurderer å etablere sin egen bedrift: Søk opp det amerikanske bladet Success – og begynn å abonnere på dette. Du vil finne utrolig mye fagstoff som du kan omforme til verdiskapende kompetanse for deg selv. Og – jeg har ikke noe godtgjørsle for å nevne dette bladet.

I siste nettutgave av bladet hadde eieren Darren Hardy et spennende intervju med Peter Diamandis om temaet «Den nye generasjonen av bedriftsetablerere». Her kommer de inn på ordet som mange lever etter, nemlig skjebne – et ord mange ofte forbinder med noe forutbestemt. Diamandis starter med å presisere to viktige ord, – nemlig Lidenskap og Vedvarende. To ord som leder til suksess.

I intervjuet vil Hardy vite hvilke andre instrukser Diamandis vil gi til unge etablerere for å få dem til å starte. (Rådet er nok like viktig for oss mer voksne etablerere også). Råd som gjør at folk finner rett retning, kommer i gang og tar dem med et stykke på veien. Han sier at en rådgiver aldri kan ta et annet menneske helt frem. Uansett, det er et ord som må ligge under all sterk fremdrift, uansett hvem det gjelder. Det gjelder for administrerende direktører, for studenter, for mellomledere – og det rådet er: Du må vite din lidenskap.

Diamandis sier at han er forbauset over hvor mange mennesker som over hode ikke vet hva som er sin lidenskap. Når en ikke vet det- og ikke mer eller mindre tilfeldig har havnet i den, hvordan kan en da jobbe lidenskapelig? Når en gjør noe helt annet enn det som en innerst inne et sted brenner for å gjøre? Hans råd til nyetablerere er – dersom du ikke vet hva som er din lidenskap, sørg for å finne den – før du starter opp. Du må vite hva som setter fyr i deg. Automatisk suksess kan sammenfattes i at du benytter lidenskapen din – og at du ALDRI gir opp.

I det øyeblikk du har funnet det du vil gjøre mer av, nesten koste hva det koste vil, kan du godt finne på å stå opp kl 02 for å jobbe med det. Det er også det som gjør at du holder ut i 8 år uten å ha lykkes, og tør å gå på det niende året da kanskje alt forløser seg, og du får betalt for de åtte foregående, de som nesten ikke gav det lønn, men likevel lidenskapelig fremdrift. Når du jobber med lidenskapen din jobber du strengt tatt ikke for pengene, men for det du brenner for. Dersom du ikke jobbet for lidenskapen, ville du ha gitt opp lenge før du lyktes. Det er få bedriftsetablerere som blir suksess over natten. Det ligger ofte frem mot 10 års samlet innsats før et menneske behersker det som skal til for å lykkes og bli en ekspert.

Diamandis sitt råd til alle unge er det samme som han sier til sine to 16-årige sønner: Finn ut hva det er – det som er lidenskapen din. Det som setter fyr i deg – uansett hva det er. Bare dette er det du vil. Sannheten er – en kan i dag gjøre karriere innen så godt som alle fagområde i dag. Også innenfor fagområder som ikke finnes ennå.

Hva så om du har falt utenfor skolesystemet? Kanskje fulgt lidenskapen, enlidenskap som ikke er helt tilpasset dagens skolessytem, eller at du ikke funnet det til rette av andre årsaker. Hva da? Er din mulighet forbi? Svaret er nei. Det er du som bestemmer. En venn av Diamandis var aldri innom en høyskole. Han jobbet med dataspill, utviklet, brøt grenser, eksperimenterte og benyttet kreativiteten. Han lyktes. Og hadde et måL: Han skulle også ut i verdensrommet ( faren var astronaut). Han tjente nok til å bli med på en tidlig privat reise i verdensrommet, og ble visstnok den første andregenerasjonsastronauten. Lidenskapen drev han til å skape nok verdier til å fullføre drømmen, i en kombinasjon med at han benyttet lidenskapen og ferdighetene sine vedvarende, uten tanke på at der ikke var en høyskole-eksamen å vise til.

Hardy spør så hva med de som ikke vet lidenskapen sin, og som mangler denne nøkkelingredisensen. Hva skal de gjøre? Diamandis viser til at en kan sette seg ned og tenke på hva en likte å gjøre som barn. Det en nesten automatisk gjorde – uten å tenke på hva skal jeg finne på nå, fordi det var dette en ville finne på. Det som aldri føltes som noe press. Han sier vi skal finne tilbake til dette – til barnet i oss. Da vil du føle at det du jobber med er noe du leker med – og ikke et arbeid.

En annen tilnærming er å tenke at du har 100 millioner kroner. Hva ville du gjøre da? Hva ville du føle var det viktigste du kunne forandre da, ut fra det du har av ferdigheter som bakgrunn for forandringen? Disse to spørsmålene gir rammen for det som er det aktuelle for en etablering av ditt firma for fremtiden. Det er rikelig med penger der ute, folk som er villige til å støtte et firma med en bærekraftig ide, ledet av en lidenskapelig person som har vedvarenhet, utholdenhet. En som har driven i seg, og som så skaper visjonen om hva en vil gjøre, for hvem, og hvordan, og så begynner å gjøre det.

Et sammendrag av et fire og et halvt minutts intervju i bladet Success. Samlet av Per Robert Tafjord

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Stressforebyggende artikler. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s