Pytt Pytt

  1. 1.   Hjelp det å seie Pytt?

Det er eigentleg utruleg kor ei stor spennvidde det er i ting som gjer oss menneske urolege – og også stressa. Det er også stor spennvidde i dei verktøya vi som m a jobbar med stressmestring nyttar når vi lærer kundar å overvinne stress og utbrentheit. Nokre av dei kan virke banale, samtidig som hjelpa dei gjer er stor.

Eitt av dei enkle metodane er å kunne seie Pytt, eller Pytt Pytt  oftare enn vi gjer. Og det kan brukast ved mange ulike påkjenningar. Noko av det som gjer at folk blir stressa, er perfeksjonisme. Der alt skal vere på stell. Teljekant på handdukane. Eller at dei same handdukane må hengast opp på klesnora på rett måte, farge for farge, med saumane inn – og også størrelse for størrelse. Viss ikkje – er det noko som manglar, sjølv om ein godt klarer å tørke seg med dei etter dusjen.

Ein kan trekke på smilebandet av perfeksjonisma, men den er ramme alvor. Den gjer både gode og dårlege ting. Då kan det hjelpe på senke perfeksjonismen. Sei Pytt, Pytt Pytt, eg gir no blaffen, eller kva det må vere av variant du vel å nytte.

Det å innrømme seg å gi slepp på er ein god ting. Så gjer det meir, og du vil ofte ha langt høgare tilfredsheit i livet ditt.

© Per Robert Tafjord, stress- og livscoach

Tlf 952 13 859

Ps. Ta gjerne kontakt dersom du har behov for coaching, både relatert til stress og anna som skaper stress på lang sikt, som f eks hjelp til å nå draumar og mål som du enno ikkje har klart å gjere noko med sjølv. Dette er ein større stressfaktor enn mange trur.

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Stresstips og merkt , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s