Gjer det som trengst å bli gjort først – først

Stresstips 4/2012

Det skulle ha vore naturleg at vi gjer dette automatisk, at vi gjer det som er viktigast å gjere først –  som det første vi gjer kvar dag. Men er det slik? Undersøkingar viser at det slett ikkje er slik. Vi foretrekk ofte å gjere dei enklare tinga først, dei som har liten betyding om dei blir gjort eller ei. Trivselsoppgåver, samtidig som vi let dei meir kompliserte stå på vent.

Kva skjer då? Når verdisakene, dei vi skulle ha utført utan hast og med kvalitet, blir hastesak, blir kvaliteten og resultatet dårlegare. Vi sviktar våre eigne verdinormer for å få dei unna.

Kvifor er det slik? Eg vil ikkje seie at du skal bruke mykje tid på å analysere årsakene, men berre be deg om at du  i alle fall gjer noko med det.  Du går gjort meir unna dersom du skriv ned det du har å gjere, og så tek ei oversikt over det som er på vent kvar morgon. Gå så i gang med den viktigaste oppgåve, og fullfør denne. Når vi menneske grip fatt i det som tek litt tid og krev meir energi medan vi har morgonkreftene intakt, går det lettare unna.

Har du lyst til å prøve det ut resten av månaden? Send meg gjerne ei melding tilbake om det du merker av forandringar. Du kan det du vil.

© Per Robert Tafjord

 

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Stresstips og merkt , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s