La ikke den hjelpende kjærlighetskjeden stoppe opp ved deg.

Ta deg tid til denne:Denne historia er fritt gjenfortalt. Hvor den opprinnelig kommer fra, og hvem som er opphavet til den, er ukjent. Den passer å videreformidles i en forjulstid.

Hjelp noen i førjulstiden.

La ikke den hjelpende kjærlighetskjeden stoppe opp ved deg.

Han kom kjørende. Det var en heller våt forjulskveld. Han så nesten ikke den gamle kvinnen som stod ved siden av veien. Men selv i det dårlige kveldslyset så han at hun trengte hjelp. Så han svingte ut foran Mercedesen hennes og gikk ut.

Selv om han hadde et smil i ansiktet virket hun redd. Ingen hadde stoppet for å hjelpe henne i den drøye timen hun hadde stått der. Ville han skade henne? Han så ikke velkledd ut. Han så direkte fattig og sulten ut. Og han kunne se at hun var redd der hun stod ute i kulden. Han visste hva hun følte. Hun følte den kulden som bare frykten kan sette i et menneske. ” Jeg er her for å hjelpe deg, du gode kvinne” sa han. ”Så hvorfor ikke vente inne i bilen min, den er varm. Forresten, navnet mitt er Roger”.

Det som feilet bilen var et flatt dekk, men for en eldre kvinne kan det være alvorlig nok. Roger krabbet under bilen for å finne et sted å sette jekken, og skadet samtidig et par av knokene på den ene hånden. Snart var han i gang med å skifte dekket, selv om han var våt og hånden verket.

Da han hadde dradd til den siste av mutrene rullet hun ned vinduet og begynte å snakke med ham. Hun fortalte hun var langt borte fra, og var på gjennomreise. Hun kunne ikke få takket ham nok for at han hadde kommet henne til unnsetning. Roger smilte da han hadde igjen bagasjeromslokket.

Hun spurte hvor mye hun skyldte ham. En hver sum ville nå ha vært helt i orden for henne. Hun hadde ventet i mørket og forestilt seg mange farlige opplevelser som kunne inntreffe for henne om han ikke hadde stoppet. Roger tenkte ikke på penger i det hele tatt, bare på å hjelpe et menneske i nød, og Gud vet at det var mange som hadde gitt ham en hjelpende hånd. Han hadde levd hele livet på den måten, med å hjelpe og med å motta hjelp, og han så ikke behovet for å forandre noe på det å skulle gi og få hjelp uten å ta mot betaling.

Han fortalte at dersom hun virkelig ønsket å betale ham noe tilbake, kunne hun neste gang hun som noen som hadde behov for hjelp, gi dette mennesket den hjelpen som denne personen hadde behov for. ”Og”, sa Roger, ”tenk på meg”. Han ventet til hun startet bilen og hadde kjørt videre. Det hadde vært en kald og slitsom dag, men han følte seg lykkelig når han fortsatte hjemover.

Noen kilometer lenger fremme kom den eldre kvinnen en sted med en liten kafe. Hun gikk inn for å få noe å spise, og for å få enda mer varme tilbake i kroppen før hun fortsatte på reisen. Kafeen så sliten ut. Serveringsdamen som kom bort til henne hadde med seg et rent håndkle som hun gav til den eldre damen for at hun skulle få tørke det våte håret sitt. Serveringsdamen hadde et vakkert smil, et som selv ikke en slitsom dag kunne utslette. Den eldre kvinnen så også at serveringsdamen trolig var i den siste måneden i svangerskapet sitt, men selv ikke det stoppet henne fra å være omsorgsfull. Den gamle kvinnen undret seg over hvorfor en som hadde så lite kunne være så vennlig mot et ukjent menneske. Så kom hun til å tenke på Roger.

Etter at kvinnen var ferdig med måltidet, betalte hun med en stor seddel. Serveringsdamen gikk for å hente vekslepenger, og den eldre kvinnen lurte seg samtidig ut av døren. Hun hadde forlatt parkeringsplassen før serveringsdamen kom tilbake til bordet. Serveringsdamen undret seg på hvor kvinnen kunne ha tatt veien. Så la hun merke til noe som var skrevet på servietten, og under den lå det ytterligere fire andre store sedler. Tårene kom i øynene hennes da hun leste det som den eldre kvinnen hadde skrevet. ”Du skylder meg ingenting. Jeg har også hatt det som deg. Noen har også hjulpet meg som jeg nå hjelper deg. Dersom du virkelig ønsker å betale meg tilbake, her er det du kan gjøre: La ikke den hjelpende kjærlighetskjeden stoppe opp ved deg”.

Der var ennå bord som skulle ryddes, krydderbøsser som skulle etterfylles, og folk som skulle serveres, og serveringsdamen kom seg gjennom enda en dag.

Denne kvelden når hun kom hjem fra arbeidet og krøp opp i sengen, tenkte hun på dagen og på det den eldre kvinnen hadde skrevet. Hvordan kunne kvinnen vite hvor mye hun og mannen trengte dette?  Med et barn som skulle fødes om en måneds tid stod de fremfor en tid som ville bli hard. Hun visste hvor engstelig mannen var for henne,  og når han lå der og sov ved siden av henne gav hun ham et lett kyss og hvisket stille: ”Det vil gå bra. Jeg elsker deg, Roger”.

Ukjent  forfatter, hentet fra Motivated – the magazine that moves you nr 1. 2002. Omsett av Per Robert Tafjord, desember 2011   www.stressplaget.no  p-rotafj@online.no

Et lite ps: Hvem kan vi glede med noe i førjulstiden?

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Livsvisdom, Uncategorized og merkt , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s