Hvordan kan du beskytte deg mot stress og utbrenthet?

Hvordan kan du beskytte deg mot stress og utbrenthet?

Av Per Robert Tafjord

Del 1

Vil du komme til å legge merke til det dersom du er i ferd med å bli så alvorlig stresset at det er fare for at du  blir utbrent? Om du sover dårlig om natta, om du har uforklarlige smerter som legen ikke finner noen årsak til, og du føler at batteriene som skulle ha vært ladet om morgenen går tomme klokka 9, og du ellers heller ikke er noen Duracell-kanin, kan det da være en årsak til dette? Kan det være stress? Og om så er, kan jobben din være hovedgrunnen? Eller er det andre årsaker?

Alvorlig stress og den etterfølgende utbrentheten har oftest sammensatte årsaker, der en ikke alltid kan peke på en konkret grunn, og si: – Det er akkurat det som gjør det”. For om den grunnen hadde blitt fjernet i forveien, kunne likevel den samme personen ha blitt utbrent. Av andre stressfaktorer.

Noen stressfaktorer som senere kan medføre stress er:

Perfeksjonisme, korte matpauser eller matpauser samtidig med at en arbeider, at en er på arbeidet selv om en har 40 i  feber, at en arbeider lange dager, og de dagene blir lengre og lengre, men en føler at for lite blir gjort. Dette var noen enkle eksempler som kan medføre utbrenthet, som ofte er en følge av langvarige stresspåkjenninger og overarbeiding. Det er farlig å være for mye på jobben, og arbeide lange dager regelmessig. De omtalte ”nordsjø-turnusene” er ikke så positive som mange tror.
Det er store fordeler med å arbeide ordinære arbeidsdager; kropp, sjel og sinn har bruk for restitueringen. Slippe å se kolleger, slippe tenke på inngående oppgaver, og slippe telefoner. Når du så kommer tilbake til jobben, er hjernen din uthvilt og klar for ny kreativ bruk.

Mer følger

About Per Robert Tafjord

Per Robert Tafjord arbeider som coach innan stressmestring og proaktiv problemforebygging med privatpersoner, større firma og det offentlige som kunder. Han lærer andre å forebygge stress og problem ved å bruke proaktive problemforebyggingsmetoder, før stress og problemer skaper vanskelige livssituasjoner. Han bruker spesialtilpasset coaching, tilrettelagt for å få alvorlig stressede og utbrente tilbake til sin gamle veremåte på kortest mulig tid. Han bruker også mange multidisiplinære stress- og problemmestringsteknikker, som i tillegg til å forebygge, også også m a øker arbeidseffektivitet og reduserer tidsbruk. Arbeidet skjer gjennom hans personlige firma Proaktivt Påfyll. Han skaper og arrangerer også kurs og seminarer knyttet til stressmestring og proaktiv problemforebygging innen mange ulike temaer. Er Sertifisert finansiell rådgiver BI, Sertifisert livscoach frå Advanced Life Coaching Institute, Sertifisert stresscoach frå Forebyg Stress ApS, og sertifisert Business Success Coach frå American University of NLP. Hovudmålsetting: Bidra til at du som medmenneske får eit betre liv, samt bruke ferdigheitene dine på best muleg måte for deg sjølv og dine medmenneske.
Dette innlegget vart posta under Næringsrelatert informasjon om stress. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s